حق ملاقات فرزند قبل از طلاق

حق ملاقات فرزند قبل از طلاق

ملاقات با فرزند قبل ازجاری شدن صیغه طلاق در چه شرایطی امکان پذیر است؟ این سؤال را زوجینی مطرح می‌کنند که به انتهای مسیر زندگی مشترک خود رسیده‌اند و تا تعیین تکلیف نهایی طلاق از هم جدا زندگی می‌کنند. در صورتی که زن و مرد فرزند مشترک داشته باشند، لازم است که وضعیت زندگی فرزند با زن یا مرد قبل از طلاق مشخص شود. در این مطلب رایزنی درباره شرایط ملاقات پدر یا مادر با فرزند قبل از طلاق نکاتی که باید بدانید را جمع آوری کرده‌ایم. در صورتی که نیاز به دریافت راهنمایی بیشتر درباره طلاق و حضانت فرزند و حق ملاقات فرزند قبل از طلاق دارید، با مشاورین مجموعه حقوقی رایزنی در ارتباط باشید.

حضانت فرزند قبل از طلاق

حضانت در قانون به معنی نگهداری از فرزندان تا رسیدن به سن بلوغ است. در قانون مدنی به مسئله حضانت فرزندان توجه ویژه‌ای شده و طبق این قانون باید وضعیت حضانت فرزند دختر و پسر پیش و پس از طلاق معین شود.

حضانت فرزندان بر اساس قانون تا سن ۷ سالگی با مادر است. سپس حضانت فرزند پسر تا ۱۵ سالگی و حضانت فرزند دختر تا ۹ سالگی با پدر خواهد بود. پس از این بازه زمانی و به بلوغ رسیدن دختر و پسر، خود فرزند میتواند درخصوص زندگی با پدر یا مادر تصمیم بگیرد.

حق ملاقات فرزند قبل از طلاق

اگر حضانت فرزند دختر یا پسر به پدر یا مادر داده شده باشد، طرف مقابل حق ملاقات فرزند قبل از جاری شدن صیغه طلاق را خواهد داشت؛ بنابراین حق ملاقات فرزند برای پدر یا مادر محفوظ است و هیچ کس نمی‌تواند والدین را از این حق قانونی محروم کند.البته در شرایط خاص با توجه به مصلحت طفل ممکن است مدت زمان ملاقات تغییر کرده و افزایش یا کاهش داشته باشد.

در صورتی که یکی از والدین حضانت فرزند را داشته باشد و از ملاقات طرف مقابل با فرزندشان امتناع ورزد، زوج یا زوجه می‌تواند از طریق مرجع قضایی برای اخذ حق ملاقات فرزند اقدام نماید.

مطالعه بیشتر : وکیل خانواده و وکیل طلاق : نقش، وظایف و اهمیت آن

نحوه ملاقات با فرزند قبل از طلاق

ماده ۱۱۷۴ قانون مدنی، تعیین مکان ملاقات فرزند و سایر جزئیات مربوط به آن در صورت اختلاف میان والدین با دادگاه است؛ بنابراین، در صورتی که والدین درباره نحوه ملاقات با فرزند قبل از طلاق مانند زمان و مکان آن به اختلاف برسند، باید جهت تعیین تکلیف این موضوع به دادگاه مراجعه کنند.

پس از  مراجعه والدین، دادگاه خانواده زمان و مکان دقیق ملاقات با کودک را تعیین می‌کند. اگر والدین برای زمان ملاقات به توافق برسند می‌توانند فرزندشان را در زمان توافقی ملاقات کنند؛ اما در صورت بروز اختلاف در تعین زمان مرجع قضایی تصمیم گیری  کرده و بازه‌ زمانی مشخصی  را برای حق ملاقات فرزند پیش از طلاق تعیین میکند.

تنها در شرایط خاصی که مصلحت کودک به خطر افتاده باشد می‌توان از دادگاه درخواست کرد که مدت زمان این ملاقات با والدین قبل یا بعد از طلاق با محدودیت مواجه شود..

جمع بندی

زندگی زناشویی و مشترک با توافق زوجین شروع شده و ادامه می یابد. اگر در طول مسیر زندگی زناشویی زن و مرد به بن‌بست برسند، لازم است که مراحل طلاق و تعیین تکلیف حضانت فرزند و… انجام گیرد. تا قبل از این موضوع فرزند می‌تواند نزد یکی از والدین مانده و طرف مقابل طبق قانون حق ملاقات با طفل را خواهد داشت.

در صورتی که درباره حق ملاقات فرزندان قبل از طلاق به راهنمایی بیشتر نیاز دارید با کارشناسان حقوقی رایزنی در ارتباط باشید.

۰ ۰ رای ها
امتیازدهی به رایزنی
guest


۰ پرسش ها و پاسخ ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه پرسش ها